Nyheter

Polarstjärnor i rampljuset på SIMA-mässan

Den MF 5610 som fångade fantasin hos miljontals människor på sin storslagna resa till Sydpolen är en av stjärnorna som visas i Massey Fergusons monter på SIMA-mässan i Paris.

Antarctica2 expeditionens MF 5610 får sällskap av försteföraren, Manon Ossevoort, som gick i spetsen för den 5 000 km långa resan tur och retur till Sydpolen i december 2014.

Genom att fullfölja uppdraget, skrev MF 5610 in sig i historieböckerna genom att bli den första hjultraktorn för lantbruk som nådde den geografiska Sydpolen landvägen. För 38-åriga Manon Ossevoort blev isutmaningen ett bevis att med övertygelse och beslutsamhet kan en dröm bli verklighet.

Jag blev imponerad av MF-traktorns prestanda, säger hon. Den bara gick och gick och gick - som ett ihärdigt litet djur som plöjde fram i snön. Och det visade sig även att det var den bästa platsen att befinna sig på under expeditionen - rymlig, varm och bekväm. En fristad. Vi hade konstant dagsljus hela dygnet, men jag älskade att ta hand om det vi kallade nattkörningen när resten av teamet låg och sov. Det var bara jag och traktorn som bröt oss fram genom landskapet. Att köra genom de genomfrusna drivorna av snö och is var som att klättra över klippor. Det blev en extremsport för oss att navigera genom dem snabbt och säkert! Jag är verkligen stolt över traktorn. Den blev min starkaste och mest trogna vän.

Besökarna kan beskåda MF 5610 som den såg ut när den återvände efter sin kamp med isen komplett med de specialutvecklade däcken från Trelleborg, skyddsbåge mot issprickor, elektrisk vinsch, vindruta av polykarbonat, generator monterad bak, och en extra bränsletank som rymmer 410 liter.

Campbell Scott, Massey Fergusons direktör för Sales Engineering och Brand Development gav följande kommentar: Det är väldigt roligt för oss att kunna visa upp traktorn i vår monter på SIMA-mässan och vi gläds mycket över att ha Manon som vår gäst. Hennes och teamets upplevelser på isen fyllde oss med beundran. Vi blev helt överväldigade av responsen från publiken runt hela världen som följde äventyret Antarctica2. Det var en inspirerande bedrift och så många människor har tagit traktorn till sitt hjärta. MF 5610 fick en hjältes mottagande när den återvände till sin hemort vid vår tillverkningsfabrik i Beauvais, i Frankrike. Vi är alla så stolta över vad den åstadkommit."

Till MF-montern på SIMA-mässan kommer även expeditionens chefsmekaniker Nicolas Bachelet och kamermannen, Simon Foster.

Vi tycker alla att det ska bli roligt att visa upp traktorn i vår monter på SIMA och vi är mycket glada att ha Manon som gäst.