Nyheter

70-årsjubileum för traktorn som ändrade lantbruksvärlden

Harry Ferguson testar TE20 på sin gård Abbotswood, Stow on the Wold.

Massey Ferguson firar 70-årsjubileum för produktionsstarten av den berömda traktorn Ferguson TE20.

Den 6:e juli 1946 rullade den första Ferguson TE20, även känd som "Grållen", av monteringsbandet vid den tidigare Banner Lane-fabriken i Coventry i Storbritannien. Traktorn var en skapelse av ingenjören och uppfinnaren Harry Ferguson, en av grundarna av dagens Massey Ferguson.

Nyckeln till den globala framgången för traktorn var den unika trepunktslyften för burna redskap som styrs av traktorns hydraulik. Systemet benämnt "Ferguson-systemet" förvandlade effektivt traktorn och redskapet till enda arbetsenhet , som ersatte den tidigare arbetsmetoden med bogserade redskap.

Hyllad som en av de viktigaste tekniska framstegen under 1900-talet, genererade Ferguson-systemet stora framsteg vad gäller effektivitet i livsmedelsproduktionen. Därigenom uppnådde det Harry Fergusons livslånga ambition att hjälpa Lantbrukare att ha råd att mekanisera all delar av växtodlingen för att föda världen bättre och mer ekonomiskt. Med endast 20 hästkrafter var TE20 (Tractor England) otroligt lätt och smidig. Ändå utklassade den enkelt mycket större maskiner och med mycket lägre driftskostnader. Den gav det genombrott som mekaniseringen av lantbruket kom att baseras på över hela världen. Över en halv miljon av dessa små traktorer byggdes på Banner Lane-anläggningen mellan den 6:e juli 1946 och den 13:e juli 1956. Ett stort antal av dem är fortfarande i arbete på gårdarna och de är mycket uppskattade samlarobjekt.

“Vi är oerhört stolta över detta arv av banbrytande teknologi för lantbruksmaskiner ", säger Richard Markwell , Massey Ferguson Vice President och Managing Director Europa / Afrika / Mellanöstern. "Massey Ferguson fortsätter att utveckla Harry Fergusons vision med vårt tydliga mål att tillverka enkla, pålitliga lantbruksmaskiner som lantbrukare kan förlita sig på i skötseln av sina viktiga grödor och boskap. Idag har MF ett av de starkaste produktprogrammen någonsin med många internationella utmärkelser för sitt varumärke och växande marknadsandelar.”
Massey Ferguson är ett globalt varumärke för lantbruksmaskiner som producerar ett brett sortiment av traktorer, skördemaskiner och lantbruksredskap . Deras berömda rödklädda maskiner distribueras i 140 länder.

70-årsjubileet för Ferguson TE20 inspirerade till utställningen ‘Tractors – From Factory to Field’ vid Coventry Transport Museum och utställning av bronsstatyn av Daniel Massey vid Herbert Museum and Art Gallery. En viktig händelse kommer att vara ‘70 traktorer för 70 år’, en spektakulär parad genom Coventry till Millennium Place utanför Transport Museum den 30:e juli med Massey Ferguson- och Ferguson-traktorer, iscensatt av Culture Coventry. Traktorer till paraden samlas ihop av föreningen Friends of Ferguson Heritage Club och kommer att omfatta ett brett spektrum av klassiska veterantraktorer tillsammans med några av de allra senaste Massey Ferguson-traktorerna som produceras nu.