Nyheter

Avancerade motorer driver nya MF Activa-skördetröskor från Massey Ferguson

Massey Ferguson lanserar två nya skördetröskor inför säsongen 2016 - den nya MF 7340 ACTIVA som drivs av en mycket avancerad fyrcylindrig motor med den senaste motortekniken och MF 7344 ACTIVA som drivs av en sexcylindrig motor.

MF ACTIVA 7340 drivs av AGCO Powers senaste och mest avancerade fyrcylindriga 4,9-litersmotor med 176 hk, där banbrytande motorteknik används i syfte att öka effektutnyttjandet. Det ger den fyrcylindriga motorn möjlighet att ge enastående prestanda för att förbättra effektiviteten och ekonomin.

"Det var längesedan en skördetröska drevs av en fyrcylindrig motor", säger Adam Sherriff, Manager Marketing Massey Ferguson. "Det här ger driftsfördelarna som en sexcylindrig motor har, men i ett lättare, mindre paket."

Motorn med stor slagvolym, 4,9 liter och fyra ventiler/cylinder, har fjärde generationens common rail-bränsleinsprutning. Den styr och använder underhållsfri SCR-teknik för att uppfylla de senaste utsläppskraven med låg bränsleförbrukning.

Till motorn hör en ny CANbus-länkad kontrollenhet i hytten. På den här färgskärmen visas driftsinformation om motor och tröska.

En ny sektionsdelad slagsko som kan bytas genom stenfickan förbättrar den mångsidiga tröskans skördekvalitet ytterligare för en mängd olika grödor. Det ger förare möjlighet att snabbt och lätt byta slagskons främre sektion mot, till exempel, en mer öppen majsenhet utan behov av att ta bort elevatorn.

Sexcylindrig MF ACTIVA 7344 med PowerFlow-skärbord

Den nya MF ACTIVA 7344, som ersätter MF ACTIVA 7244, är nu tillgänglig med ett 5,5 m brett PowerFlow-skärbord som tillval. Användare av mindre skördetröskor får fördelar med det här kapacitetshöjande skärbordet som ger enastående prestanda i oljeväxter samt förbättrar tröskning och kapacitet för en mängd olika grödor.

"PowerFlow har visat sig öka kapaciteten med upp till 73 % i oljeväxter, 15 % i vete och 12 % i korn. Skärbordet är särskild användbart vid svåra förhållanden och hjälper lantbrukare att bärga mer av skörden på ett snabbare sätt", förklarar Mr Sherriff.

Det befintliga sortimentet av FreeFlow-skärbord med tillvalet automatisk Terra Control-nivellering finns fortfarande med skärvidder från 4,2 m till 6,6 m.

MF ACTIVA 7344 har fem halmskakare och drivs av AGCO Powers nya och avancerade sexcylindriga 7,4-litersmotor med 218 hk. Den här driftsäkra, bränsleeffektiva och kraftfulla motorn är inställd för att ge exakt det vridmoment och den respons som krävs för effektiva prestanda vid användning av skördetröskan.

Den nya MF ACTIVA 7344 har också de fördelar från samma system med cylinder och slagsko med oberoende justering som MF ACTIVA 7340 ger. En annan fördel är en aktiv frånskiljningssko för halmcylindern för optimal tröskning av en mängd olika grödor vid olika förhållanden.

Skördetröskan har samma nya multifunktionsspak och terminal som MF ACTIVA 7340 och toppas med ett nytt utseende. Det här ligger i linje med Massey Fergusons-familjens känsla med ett nytt hyttak, grå överdel och en ny bakre halmhuv. En Rockinger-släpvagnskoppling med bredare flänsar är ett annat nytt tillval.