Nyheter

Massey Fergusons ProCut-system är ett snäpp vassare

Massey Fergusons nya ProCut-system för storbalspressarna i MF 2200-serien har unika rotorfingrar som kläms fast och en rad nya funktioner som ger en enorm kapacitetsökning med ett renare, enhetligt snitt och möjlighet till utmärkt serviceåtkomst.

ProCut-snittrotorn med en diameter på 650 mm är utrustad med 26 mm breda härdade, gjutna stålfingrar som är tillverkade i tre sektioner - där var och en kläms fast på mittröret - och hålls på plats med bultar.

Den här unika monteringen gör det möjligt att enkelt byta rotorfingrarna, vilket sparar tid och upprätthåller optimala prestanda.

Ny inmatning med fyra skruvar, två på varje sida, ger en jämn matning till rotorn. De ökar kapaciteten och garanterar obehindrad, jämn matning.

ProCut-knivarna har monterats i en nedfällbar knivbrygga med full bredd och hålls fast i ett "magasin" som rullas ut helt och hållet åt vänster på Easy Glide-rullager, vilket ger klassens bästa åtkomst vid service.

Inga verktyg krävs. Genom att bara lossa en spärr efter sänkning av knivbryggan kan hela magasinet rulla ut åt en sida, vilket ger oöverträffad åtkomst till knivarna vid service och underhåll.

Knivarna sitter med jämna mellanrum på 43,5 mm över bryggan, vilket ger ett rent, enhetligt snitt. Knivarna som har tillverkats av 4 mm tjockt härdat volframstål har en ny utformning med tandad kant i syfte att hållas vassa längre och bidra till minskad effektförbrukning. Genom att bara frigöra en låspinne är det enkelt att lyfta ut och byta knivarna.

Två hydrauliskt valbara knivbryggor i magasinet ger förare möjlighet att snabbt aktivera eller inaktivera knivarna och ändra snittlängd. Båda knivbryggorna är försedda med hydraulisk stenutlösning. Där används en ackumulator på varje sida som medger att varje knivbrygga fälls tillbaka mot hydraultrycket i syfte att låta främmande föremål passera.

Drivlinan på Massey Fergusons ProCut-storbalspressar har förstärkts för att hantera den högre kapaciteten och alla modeller med sex knytare (som pressar 120 cm breda balar) drivs via en ny växellåda. Slirkopplingen kan nu även överföra 35 % mer vridmoment.

Andra förändringar omfattar en ny slirkoppling och en ny kamspårskonstruktion för pickupen som samlar upp strängen mer effektivt och som nu är standard på alla Massey Fergusons storbalspressar.

ProCut-systemet styrs via den ISObus-kompatibla C1000-terminalen som nu har knappar för knivmanövrering och manuell tryckstyrning.

ProCut finns för MF 2240*, MF 2250, MF 2260, MF 2270 och MF 2270 XD. (*MF 2240 är inte tillgänglig på alla marknader.)