Nyheter

Nya 95 - 400 hk ”S Effect”-traktorer från Massey Ferguson har extra effektivitet, komfort, säkerhet och stil

Massey Ferguson lanserar ”S Effect” för hela modellprogrammet av avancerade Beauvais-byggda traktorer som gör global debut på Agritechnica Show i Hannover.

Den nya Massey Ferguson S-serien omfattar MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S och MF 8700 S. ”De här traktorerna representerar allt som är bäst inom superkomfort, säkerhet, okomplicerad teknik, snyggt utseende och massiv serviceuppbackning – allt till stöd för smart, hållbar lantbruksverksamhet”, säger Guillaume Dericbourg, Massey Ferguson Manager, Sales Engineering.

Nya 95 hk MF 5709 kompletterar modellprogrammet

Samtidigt utökas Massey Ferguson S Effect ned till den helt nya 95 hk MF 5709 S. Denna nya modell, som är utrustade med samma teknik som hos de större MF 5700 S-modellerna, har samma avancerade funktioner i ett kompakt paket.

MF 5709 S levereras med antingen Dyna-4- eller Dyna-6-transmissionen, med frikoppling med bromspedalen och tillvalet AutoDrive. Multifunktionsjoysticken, valet av hydraulsystem och den sluttande motorhuven gör den även till en perfekt traktorlastare.

Fieldstar 5-terminalen med pekskärmsfunktion som tillval för alla

Alla S Effect-modellerna i alla serier kan nu som tillval dra nytta av den fristående ISOBUS-terminalen Fieldstar 5 med pekskärmsfunktion. I Fieldstar 5 förenas användarvänlighet via en praktisk pekskärm med kraftfulla funktioner för precisionsodling och autostyrning med ett urval GNSS-mottagare.

FieldStar 5 skapar ett komplett paket för precisionsodling med kraftfulla funktioner som omfattar kartering, automatisk sektionskontroll, tillämpningar med variabel giva, dataregistrering och omfattande maskinövervakning med telemetri.

Toppmodern konstruktion

Toppmodern S Effect-konstruktion, vilken inkluderar en ny motorhuvsdesign, dekaler, färdbelysning och strålkastare skapar ett progressivt, distinkt utseende. Invändigt fulländar ett nytt färgschema den professionella finishen.

Utöver det nyskapande utseendet är nyttolasten högre och totalvikten har ökats för vissa modeller. För exempelvis MF 6715 S Dyna-4 är totalvikten nu 11 000 kg och för MF 6718 S är den nu 12 500 kg för Dyna-VT-modellen.

Flaggskeppen, traktorerna i MF 8700 S-serien, har nu en ny aktiv mekanisk hyttfjädring med kontinuerlig dämpningskontroll (CDC) för bästa möjliga komfort, både i fältet och vid körning på väg.

Dyna-6- och Dyna-VT-modeller från MF 6700 S och uppåt är tillgängliga med en maximal hastighet på antingen 40 eller 50 km/h. Bromsförbättringar medför att hastigheten automatiskt begränsas till 40 km/h om pedalerna inte är länkade för vägtransport.

Nu är pneumatiska släpvagnsbromsar med dubbla ledningar standard för släpvagnsbromsning med hydraulisk bromsning som tillval.