Nyheter

Nya prestandaförbättrande funktioner för Massey Fergusons skördetröskor

Tillsammans med två nya MF ACTIVA-modeller utökar Massey Ferguson ytterligare specifikationerna och funktionerna hos sitt modellprogram av skördetröskor i syfte att förbättra drift och prestanda för säsongen 2016.

"Nu upplever vid verkligen fördelarna med AGCO:s nyligen genomförda stora investeringar i tröskfabriken i Breganze, Italien. Vi har infört toppmoderna tillverkningstekniker och utrustning som ytterligare förbättrar kvaliteten och tillförlitligheten", säger Adam Sherriff, Manager Marketing Massey Ferguson.

"Kunder drar nu även nytta av investeringen i Europas modernaste lackeringsanläggning för skördetröskor. Denna överlägsna finish förbättrar hållbarheten och ökar skördetröskornas andrahandsvärde", tillägger han.

Snabbare tanktömning hos modellerna i MF ACTIVA S-serien

För säsongen 2016 utrustas MF ACTIVA S-tröskor med fem eller sex halmskakare med en längre tömningsskruv som ger snabbare tömningshastighet.

Modeller med frånskiljningscylinder har en 5 m lång skruv och tömmer 105 liter/sek, medan modeller utan frånskiljningscylindern har en 4,5 m lång skruv och tömmer med en hastighet på 85 liter/sek. Den sektionsdelade slagskon som kan bytas genom stenfickan är nu ett fabriksmonterat tillval som ökar tröskningens mångsidighet i olika grödor.

Tvåhjulsdrift som tillval på ParaLevel-modellerna

Massey Fergusons unika ParaLevel-system är nu tillgängligt som tillval för modellerna MF BETA 7360 PL och MF BETA 7370 PL med tvåhjulsdrift.

Det kostnadseffektiva ParaLevel-systemet är till hjälp på gårdar med svaga sluttningar upp till 15 % och böljande landskap i syfte att förbättra kapacitet och slutvara utan behov av att investera i fyrhjulsdrift.

ParaLevel har även den påtagliga fördelen med att fortfarande medge att breda däck upp till 800/65 R32 monteras och ändå hållas inom 3,5 m bredd för transport på MF 7360 BETA.

AgCommand är standard för Massey Fergusons BETA-tröskor

Massey Fergusons BETA-tröskor är nu försedda med AgCommand-telemetri som standard. Nya tillval till BETA-modellerna är Rockinger-släpvagnskoppling och en fabriksmonterad sektionsdelad slagsko.

Alla MF ACTIVA och MF BETA standard-tröskor är tillgängliga med extra slitstarka komponenter samt med risspecifikation för extra flexibilitet och utan halmhack om så önskas.

En ny generations 9,2 m brett PowerFlow-skärbord

Massey Ferguson introducerar en ny generations 9,2 m (30 fot) bred version av PowerFlow-skärbordet som har utrustats med samma SuperFlow inmatningsskruv som först användes på den 10,7 m breda versionen. Skruven som har en diameter på 762 mm ger 41 % större kontaktyta mot grödan än någon annan konstruktion.

Det ger enastående konstant inmatning från den aktiva materialtransporten och ett utmärkt, jämnt materialflöde med axet först in i inmatningselevatorn. PowerFlow har visat sig öka kapaciteten i oljeväxter med upp till 70 % och även öka prestandan i andra grödor.

MF CENTORA med åtta halmskakare och MF DELTA-hybridtröska är nu utrustade med en ny skördemätare, två centrala smörjpunkter - en på vardera sida av maskinen - samt ytterligare arbetsbelysning och extra eluttag. En mängd andra små förändringar har gjorts för att öka tillförlitligheten och för bättre driftseffektivitet.